Mahajanga

Desember måned er kommet og vi har nå vært på Madagaskar i to måneder! Vi tar selvkritikk på litt svak bloggskriving her i det siste. Det har strengt tatt ikke manglet på tid, men livet går litt “moramora” (Tippet du at det betyr sakte kan jeg meddele at du har 90% rett. Vil du ha full pott må du også vite at det betyr «stille», «billig» og kanskje noe mer også) her og så da har det blitt slik. Det siste dagen har vi fått med oss at julestemninga har kommet til Norge for fult. I Mahajanga viser gradestokken som oftest 30+ fortsatt og etter en diskusjon i teamet om noen av oss husket fullstendig følelsen av å fryse kan vi meddele at vi ikke har tankene helt der enda. Derimot har vi fått sett til på Olsenbanden jr. og Vazelina bilopphøggeri for å kompensere litt.

Vi har altså Mahajanga beliggenhetankommet Mahajanga og nå bodd her i omtrent 1 måneder. Vi begynner å skjønne hvilke busser som går hvor og hva man sier når du skal av (blir plutselig mer viktig å kunne når bussen har full fart forbi hjemmet vårt). Mahajanga er en Madagaskars 4. største by med en plass rundt 150 000- 200 000 innbyggere litt etter hvilke kilder du velger å stole på og hvor stort område du regner med.

 

Siden sist innlegg har litt av vert skjedd. For det første måtte dessverre et medlem av teamet reise hjem. Carl-Jørgen var dessverre plaget så mye med sykdom at han måtte reise hjem. Vi takker deg for fine stunder og, siden vi brukte så lang tid på å skrive dette innlegget, vet vi at det heldigvis går bedre med deg nå.

IMG_8990
Et siste (stort) bilde fra Carl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan meddele at rommet for øyeblikket er tatt over ei gasser som er glad i synge. Hun er ikke helt deg, men det er nok det best vi får. Det to gjenværende på teamet, Paul og Kjetil, holder heldigvis stand og kan meddele at formen er fin. Muligens litt solbrent med jevne mellomrom ellers lite å klage på.

I Mahajanga bor vi på et senter kalt SHALOM og i løpet av ei uke er vi innom ganske mange forskjellige jobber. Vi jobber to dager på en døveskole, to dager på et rehabiliteringssenter for unge gutter, vi er engelsklærere, er medledere på KRIK og deltaker på bibelgruppe og engelskklubb.  Heilt direkte hva vi gjør der har vi en plan om å vie et innlegg til hvert prosjekt.

Til gjengjeld for lite tekst i det siste legger vi med en god del bilder av hva vi har gjort.

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a comment